disktrasor

Mönster:
Lägg upp 25 m på stickor nr 8. Sticka 1 r och 1 a hela varvet ut. På nästa varv stickar du r m över avig och avig över rät = mosstickning.
Fortsätt så tills garnet är slut, fäst alla trådar väl.
Disktrasan stickas i 100% lin och bör kokas med lite diskmedel före användningen, då det kan finnas överskottsfärg och den kan ludda lite.
BLIR BARA BÄTTRE JU MER DEN ANVÄNDS.
Linet kommer från Bockens garn, Holma Helsingland och vi tvinnar själva samman trådarna så du kan få vilken färg du önskar.
Är du sugen att prova kan du väl kontakta oss, adress irene@ekslillabod.se eller tel 0370-10302.
Lycka till önskar påhittaren Iréne.
Må så gott mvh Iréne

disktrasor


Disktrasor

Hej igen.Nu kan ni se mina disktrasor, glömde sätta fram några nystan, men de ser ut precis lika som till sjalen men består av 2 tr tow 6 och 2 tr tow 8 som jag tvinnar samman och man stickar med stickor nr 8 för att de skall bli luftiga. Kanske har jag skrivit in mönstret tidigare, annar är det: lägg upp 25 m på st nr 8 och sticka mosstickning 1 r och 1 a m på nästa varv stickar du avig på den räta och rät på den aviga. Så håller du på tills garnet är slut. Du bör koka disktrasan när den är färdigstickad då det kan finnas överskottsfärg och den kan ludda lite i början MEN BLIR BÄTTRE JU MER DEN ANVÄNDS.
äRÄr du sugen prova kan du väl ringa eller maila. Det finns adress på tidigare blogg. Kommer att föra in en bild till angående disktrasor. Må så gott! mvh Iréne

Linnesjal

Nu har jag äntligen lyckats få in en bild. Detta är linnesjalar som jag spinner ihop med 3 tr lin och 1 tr bomull. Om du vill ha en sådan kan du maila mig på irene@ekslillabod.se eller ringa 0370-10302. Du kan önska vilka färger som helst. Gott slut på 2009 och ett riktigt GOTT NYTT ÅR! må så gott mvh Iréne

GOD JUL

Hej! Nu undrar ni nog varför jag skickar in denhär bilden. Jo jag tänkte att Ni som inte vet hur jag ser ut kan titta på mig med sjalen.

Under julhelgen skall jag träna på att få in bilder på datan.

Vi har öppet
vecka 52 tisd och onsd 10-18.00
vecka 53 månd, tisd, onsd 10-18 och lörd 10-13.00.

Jag hoppas vi ses någon gång i mellandagarna. Vi jag och Roland önskar Er alla

en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT STICKÅR.

Må så gott mvh Iréne

RSS 2.0